Şarköy Belediyesinin Yapamadığını Kumru Belediyesi Yaptı. - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Şarköy Belediyesinin Yapamadığını Kumru Belediyesi Yaptı.

09-12-2018 | 13:19

Şarköy Belediyesinin Yapamadığını Kumru Belediyesi Yaptı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde terk edildikleri kırsalda vücutları buzla kaplı halde donmak üzereyken bulunan 5 eşeğe sahip çıkarak Tekirdağ Şarköy ilçesinde bulunan  çiftliğine getiren iş adam Cevat Korkmaz’ın  İsmi  hayvan severlerin Kumru belediyesine öneride bulunmasıyla Ordu iline bağlı  Kumru ilçe Ak parti belediye başkanı Murat Hatipoğlu tarafından  bir caddeye verildi. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Gazetemiz Baş Yazarı Cevat Korkmaz “Siverekte donan Eşekleri televizyonda haberleri izlerken gördümde yüreğim cız etmişti.Çok üzülmüştüm telefonla arayarak siverek kaymakamına ulaştım ve eşeklere sahip çıkarak  Şarköy’de bulunan Çiftliğime getireceğimi söylemiştim Kaymakam beyin araştırması sonucu uygun bulunmuş ve Şarköy’de bulunan çiftliğime getirmiştim. Şarköy belediye başkanımız Süleyman Altınok’la beraber teslim aldığımız eşekler bir süre görsel ve yazılı basını meşgul etti.Zamanın başbakanı şimdiki   sayın Cumurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beni telefonla arayarak göstermiş olduğum duyarlık ve hassasiyetten dolayı teşekkür ve takdir etmişti Ordu ili Kumru ilçesinde yaşayan hayvan severler kumru belediye başkanına öneride bulunarak İsmimin bir cadeye verilmesini önermeleri sonucu bir caddenin ismi Cevat Korkmaz caddesi olarak ismimin verilmesi bir hayvan sever olarak beni mutlu etti. Bu nazik davranışlarndan dolayı kendilerine teşekür ediyorum.Eşeklerin efendisi oldum.Resmi olarak tecillenmiş oldu”dedi.

 İş adamı Cevat Korkmaz, Siverek ilçesine bağlı Karlık köyü yakınlarında kırsala terk edilen ve etkili kar yağışı nedeniyle vücutları buzla kaplanmış halde bulunan 5 eşeğin durumundan haberdar olunca harekete geçerek tüm masraflarını karşılayarak şarköy’de bulunan çiftliğine getirmişti.

İstanbul'da oturan Korkmaz, ülke gündemine de konu olan olayın ardından Siverek Kaymakamı Hamza Erkal'ı arayara keşeklere çiftliğinde bakmak istediğini iletti.

Kaymakam Erkal'ın talebi onaylamasının ardından zamanın Şarköy kaymakamı Zekeriya Güney’i arayarak Cevat Korkmaz’ın Çiftliğini araştırmasını istemiş olayın doğruluğunu öğrendikten sonra Siverek Kaymakmlığı ve Şarköy kaymakmlığının yapmış olduğu protoklle   Cevat Korkmaz, Tekirdağ'dan gönderdiği kamyonla 5 eşeği, geçici tutulduğu barınaktan alarak Tekirdağ Şarköy'de bulunan hayvan çiftliğine getirdi.

Siverek ilçesinde 12 Aralık 2013 tarihinde  etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle 5 eşek, vücutları buzla kaplanmış halde donmak üzereyken görüntülenmişti.

 




ETİKET :  

Tümü