Şarköy’de Kaymakamlık Yapan Nuri Ziya Türkdoğan Vefat Etti. - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Şarköy’de Kaymakamlık Yapan Nuri Ziya Türkdoğan Vefat Etti.

18-05-2019 | 12:59

Şarköy’de Kaymakamlık Yapan Nuri Ziya Türkdoğan Vefat Etti.

Ankara’da tedavi gördüğü hastanede vefat eden eski Maltepe Kaymakamı Nuri Ziya Türkdoğan son yolculuğuna uğurlandı

Maltepe’de   kaymakamlığından sonrasında Şarköy Kaymakamlığına atandıktan sora 2008 ve 2011 yılları arasında Şarköy ilçemizde Kaymakamlık yaptıktan sonra  Antalya Vali Yardımcısı olarak görev atandıktan  sonra emekli olan Yusuf Ziya Türkdoğan son yolculuğuna sevenlerinin gözyaşları arasında uğurlandı. Göz ameliyatı için gittiği Ankara’da merdivenlerden düşerek beyin kanaması geçiren ve 15 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra vefat eden eski kaymakam Türkdoğan için Maltepe Cumhuriyet Camiinde cenaze töreni düzenlendi. Törene Maltepe Kaymakamlığı Yazı işleri Müdürü Makbule Koç, TOGEL Başkanı Cesur Kılıç, Çekmeköy İlçe Seçim Müdürü Ekrem Dündar, eski Emniyet Müdürü Tuğrul Pek, eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, işadamı Azmi Oktay, Maltepe Ekspress Gazetesi İmtiyaz Sahibi Cengiz Doğan, Son Havadis İmtiyaz Sahibi Selahattin Şimşek, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Levent Koç ile Türkdoğan ailesinin yakınları katıldı. Nuri Ziya Türkdoğan’ın eşi Emel, kızları Meltem ve Özlem Türkdoğan taziyeleri kabul ederken güçlükle ayakta durabildi.

BELEDİYEDEN KİMSE KATILMADI

Cenaze törenine Maltepe Belediyesinden kimsenin katılmaması ise vatandaşlar tarafından ‘vefasızlık’ olarak yorumlandı. Maltepe’de görev yaptığı beş yıllık süre içinde ilçe için özverili çalışmalarıyla dikkat çeken Türkdoğan’ın cenazesine birçok siyasi partinin de katılım göstermemesi yine tepkiye neden oldu.

DİYARBAKIR’DAN  Şarköy’den VEFA

Maltepe’de birçok ismin vefasızlık gösterdiği Türkdoğan’ın cenazesinde bir de vefa örneği yaşandı. Nuri Ziya Türkdoğan ile Diyarbakır’da bir AVM’de tesadüfen tanışan ve o gün başlayan dostluğu devam ettiren sağlıkçı Vehbi Damar’da cenazeye katıldı. Diyarbakır’dan gelen Damar, Türkdoğan ailesini tören boyunca hiç yalnız bırakmadı. Bir Şarköy ilçemizde görev yaptığı süre zarfında dost olan Günay Özler  vefa örneğini de Nuri Ziya Türkdoğan’ın Maltepe’de kaymakamlık yaparken şoförlüğünü yapan Bülent Dedeoğulları gösterdi. Halen Maltepe Belediyesinde çalışan Dedeoğulları, Türkdoğan’ın cenazesinin Ankara’dan getirilmesinden gasilhaneye konulmasına ve toprağa verildiği ana kadar tüm süreçte ilgilenerek aileye bu acılı gününde destek oldu.

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Eski Kaymakam Nuri Ziya Türkdoğan’ın cenazesi Cumhuriyet camiinde kılınan namazın ardından Yüzevler mezarlığında ailesi ve yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şarköy’de Görev Yaptığı Dönemde Ulusal Basında Haber Olmuştu.

Denizi ve şaraplık üzümüyle ünlü tatil yeri Şarköy Kaymakam Nuri Ziya Türkdoğan’ın sıradışı uygulamalrıyla oldukça hareketli ve tartışmalı günler  geçirmiş ulusal gazetelere manşet  ve Televizyonların ana haberlerine konu olmuştu.

Tartışma konusu ise okey ve tavla yasakları. Çay bahçelerinde okey ve tavla oynamak yasaklanınca Şarköylüler isyan etti; ortalık karıştı, yetkililer birbirine düştümüştü.

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesindeki yazlıklarına gelen tatilciler yaz aylarını huzur, eğlence ve sohbetle geçirir…
   Çoğu emekli İstanbullular’dan oluşan yazlıkçıların en büyük eğlencesi ise sahildeki çay bahçelerinde okey ve tavla oynamak…
   Ancak Şarköy’e  gelenler ilçede farklı bir uyguyamayla karşı karşıya kaldı. Polisler çay bahçelerine gelip artık okey ve tavlanın yasaklandığını, yasağa uymayan işletmelere, belediyenin 708 TL ceza keseceğini tebliğ etti.
   Belediye hoparlörleri yasakları anons ederek halkı ve işletmecileri uyardı. Biz Şarköylülerin şikayetlerini dinlerken de devam eden anonslar esnaf ve sahildeki çay bahçesi işletmecilerinin “Şarköy artık tam bir esir kampı gibi oldu” yorumlarına neden oldu.
   Kimi vatandaş ve isimlerini vermek istemeyen mekan sahipleri ilçedeki belediye başkanlığı seçimlerini CHP kazandığı için, kendilerine ceza kesildiğini düşünüyor. Bu yüzden halkın tepkisi öyle büyük ki, sahilde yürürken bile gazeteci olduğumuzu öğrenenler “tavla ve okeyin” yasaklanmasına tepkilerini dile getiriyor. Yasak konusunda yetkililer de topu birbirine atıyor…

Kaymakam Ziya Türkdoğan, “Benim talimatım yok” derken halk ve Belediye Başkanı Süleyman Altınok seçim sonuçları yüzünden yeni kaymakamı suçlamaya devam ediyor. Belediye hoparlörlerinden yüksek sesle ve defalarca yapılan “okey ve tavla oynamanın çay bahçelerinde yasak olduğu” anonsları, haberimizin hazırlandığı saatlerde yerini şu anonslara bırakıyor: “Okey oyunun yasaklanması ile ilgili Kaymakamlığımızın hiçbir bilgisi ve talimatı yoktur. Sayın Şarköy halkına duyurulur”anosları yapılmıştı.

Şarköy Kaymakamı Nuri Ziya Türkdoğan:
Okey oyunu ile ilgili herhangi bir şahısa, kuruma ya da çay bahçesine yazılı veya sözlü verdiğim hiçbir talimatım yok. Bu uygulama tamamen benim bilgim dışında. Ben de burada okey oynamak isterim. Ama kanun böyle. Biz hukuk devleti miyiz, guguk devleti mi? Buna bir karar verin. Hukuk devletiysek tabii ki kanunlar uygulanacak. Okeyi biz değil 25902 sayılı İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 44. maddesi yasaklıyor. Yönetmelikte, “Kahvehane ruhsatı olmayan yerde, tavla da, okey de, kağıt oyunu da oynanmaz” diyor.
Kanunlar Türkiye’nin her yerinde geçer. Şarköy’de uygulanan kanun, Bodrum’da uygulanmayabilir mi? Böyle bir keyfiyet olmaz. İhbar olmadıkça polisin asli işi okey oynayanları takip etmek değil. Ama vatandaşın kimi erkenden uyumak, kimi sabaha kadar eğlenmek, kimi de okey oynamak istiyor. Bazıları ise “şak şuk” sesinden rahatsız oluyor. Polise ihbar ediyor. Polis de aldığı ihbarı değerlendirmesin mi?

Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok:
Polisi haklı çıkartan yasa maddesi var. Emniyet, “Eğer şikayetçi olmazsa görmezlikten geliriz, ama şikayet olursa görevimizi yaparız” diyor.
   O yüzden biz de fazla bir şey söyleyemiyoruz. Geçtiğimiz dönemdeki Kaymakam Mümin Heybet zamanında bunlar gündeme gelmiş. Fakat o zaman kaymakam Bey kendi inisiyatifini kullanarak idare etmişti. Vatandaş da tavla ve okey oynamıştı.
   Şimdiki Kaymakam Bey “Polis Yetki ve Selahiyet Kanunu”ndan söz ediyor. Biz direkt soruyoruz: “Bodrum’da her yerde okey ve tavla var. Öyleyse neden burada böyle bir yasak uygulanıyor?”açıklaması yapmıştı.

Şarköy Emniyet Müdürü Eşref Emekoğlu:
25902 sayılı kanun açık. Biz hangi çay bahçesinde okey oynatılıyor, tavla oynatılıyor şeklinde özel bir arayış içerisinde değiliz. İhbar olduğu zaman, arkadaşlarımız mevzuata aykırı bir durum tespit ettiklerinde gereğini yapıyor, kanunu uyguluyorlar. Kaymakam Bey’in bu konuda bir talimatı yok. Burada her ne kadar “yasakçı bir zihniyet varmış” gibi gözükse de, madalyonu tersine çevirdiğiniz zaman yasakların hiçbir şekilde uygulanmadığı veya görevlilerin görevini layıkıyla yapmadığı şeklinde bir tabloyu da kimse görmek istemiyor.
   Bir vatandaş “Ben çocuğumun çay bahçesinde okey oynanması yasak olduğu halde, orada arkadaşlarıyla çayına, gofretine, kolasına okey oynayarak kumara alışmasını istemiyorum” diye müracaat ettiği zaman, buna nasıl bir cevap vereceğiz? Yasaları keyfi yorumlama gibi bir lüksümüz yok. Geçen sene üç yere benzer işlem yaptık. Başka yerlerde görevlilerin uygulamayı nasıl yaptığı, emsal olarak örnek almamızı gerektiren bir durum değildir. Demişti.

 

 

"Gözünü Oyarım" Dedikten Sonra  Tayini Çıktımıştı.

 

 Ak Parti hükümetinin açılım süreci başlattığı dönemden sonra   Şehit haberlerinin gelmesinden sonra Şarköy ilçesi Gaziköy Mahallesinde  Atatürk büstünün açılış töreninde Türk bayrağını eline alarak‘’Sana yan gözle bakanın gözünü oyarım’’ diyen Tekirdağ Şarköy kaymakamı Nuri Ziya Türkdoğan, Antalya Vali yardımcılığına atandınmıştı. 

Şarköy İlçesi’ne bağlı Gaziköy mahalesinde yaptırılan Atatürk büstünün açılış töreninde, Türk bayrağına sarılı büstün önüne gelerek diz çöken Şarköy Kaymakamı Nuri Ziya Türkdoğan, bayrağı eline alarak,"Sana kötü gözle bakanın gözünü oyarım" demişti.

Kaymakam Türkdoğan  bayrağı öptükten sonra Arif Nihat Asya’nın ‘Bayrak’ isimi şiirinden esinlenerek, "Bu bayrak ebediyen inmeyecek. Sana kötü gözle bakanın gözünü oyarım, sana selam durmayan kuşun yuvasını bozarım"dedi.

Son günlerde Türk bayrağına ve askerlere yapılan saldırıları nefretle kınadığını söyleyen Türkdoğan, "Son 45 günde 45 evladımızı ebediyete uğurladık. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi bu memleket ebediyen Türk kalacaktır. Atamızın silah arkadaşlarının ve tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun" demişti.

 




ETİKET :  

Tümü