Şarköyün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97 Yıl Dönümü Kutlandı - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Şarköyün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97 Yıl Dönümü Kutlandı

22-11-2019 | 20:54

Şarköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü 17 Kasım 2019 Pazar günü törenlerle ve çeşitli etkinliklerle kutlandı. 97. yıldönümü kutlama törenleri saat 10.00'da sunuculuğunu Şehit Öğretmen Neşe Alten İlkokulu sınıf öğretmeni Handan Kaçar yaptığı çelenk töreni ile başladı. Törende Kaymakamlık çelengi Kaymakam Kemal Yıldız,

Belediye Başkanlığı çelengi Belediye Başkanı Alpay Var,Ak Parti çelengi İlçe Başkanı Engin Sadunoğlu,CHP çelengi İlçe Başkanı Birol Taner, MHP çelengi İlçe Başkanı Yaşar Şen tarafından Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına sunuldu. Ardından saygıduruşunda bulunuldu ve akabinde 
Şarköy Anadolu Lisesi müzik öğretmeni Kenan Ozan Genç eşliğinde İstiklal Marşımız söylendi.
ve şanlı bayrağımız göndere çekildi. Sunuculuğunu Şehit Öğretmen Neşe Alten İlkokulu sınıf öğretmeni Ezgi Eşme 'nin yaptığı Cumhuriyet Meydanındaki tören Belediye Başkanı Alpay Var, beraberinde Kaymakam Kemal Yıldız Garnizon Komutanı Oaman Çolak ve CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ile birlikte törene katılanların ve halkın bayramını kutlaması ile başladı.

Kurtuluş Gününün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı Alpoay Var yaptı. Alpay Var konuşmasında " Sayın Kaymakamım,sayın Milletvekilim, Sayın protokol üyeleri, sevgili öğretmen ve öğrenciler ve çok değerli Şarköylü hemşerilerim, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. 17 Kasım, Şarköy için inancın, kararlılığın, azmin, birlik ve beraberliğin, bağımsızlık yolunda kenetlenmenin tarihidir. Kurtuluş, umudun, fedakarlığın, kararlılığın, büyük düşünmenin,teslim olmamanın, direnmenin adıdır. Şehirlisi köylüsü, kadını erkeği, yaşlısı genci ile karanlığı aydınlığa, karamsarlığı umuda dönüştürme destanıdır. Tarihimize baktığımızda buna benzer birçok zafer kazanan, Türk Milletinin evlatları olarak, özgür ve bağımsız yaşadığımız bu topraklarda, aynı ruh ile hürriyetimizi kutlamaktan onur duyuyorum. Her karışı şehit kanı ile sulanan bu güzel vatanı korumak ve Atatürk'ün mirasına sahip çıkmak bizlere düşen en önemli görevdir. Yurtsever halkımı var olduğu sürece Atamızın en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bu vesile ile Kurtuluş Savaşının önderi Gazi
Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, onların aziz hatıralarını her zaman Türk gençliğine örnek olmasını diliyorum. Tek hedefte birleşerek ulusal onurumuzu koruma sevincini yaşadığımız ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü kutlu olsun." dedi. Şehit Öğretmen Neşe Alten İlkokulu 2/A sınıfı öğrencisi Eylül Mine Özgür "Kurtuluş Savaşı" adlı şiiri okudu.Ardından sunucu Ezgi Eşme Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak ve Candan Yüceer’in kutlama mesajı gönderdiklerini anons etti.Daha sonra. Şehit Öğretmen Neşe Alten İlkokulu 4/A sınıfı öğrencilerinden Yağmur Hazal Demir 'in "Mustafa Kemalin Kağnısı" adlı şiiri okumasının akabinde Şarköy 'ün Kurtuluşu etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere öğrencilere ödülleri verildi. Birincilerin ödüllerini Kaymakam Kemal Yıldız,ikincilerin ödüllerini Garnizon Komutanı Personel Teğmen Osman Çolak,üçüncülerin ödüllerini CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun verdi. 
Ödül alan öğrencilerin isimleri şöyle: .
Resim Yarışması: 1. Elif Ada Gelir (Mürefte İlkokulu), 2 . Meryem İçen (Cumhuriyet İlkokulu), 3. Ayşe Onat (Hoşköy İlkokulu) .
Şiir Yarışması: 1. Sevginur Canbaz (Cumhuriyet Ortaokulu), 2. İrem Su Yamak (Şarköy İmam Hatip Ortaokulu), 3. Nidanur Koca (Mürefte Ortaokulu) .

Kompozisyon Yarışması: 1. Berk Karaman (17 Kasım Mesleki Teknik Anadolu Lisesi),2. Yağmur Arzu Budak (Mürefte Anadolu Lisesi), 3. Nilsu Akman (Özel Şarköy Anadolu Lisesi) . Ödüllerin verilmesinin ardından

Şehit Öğretmen Neşe Alten İlkokulu 4. sınıf sınıfı öğrencileri Damat Halayı gösterisini sundular. Akabinde Şehit Öğretmen Neşe Alten İlkokulu 3/D sınıfı ö rencilerinden İrem Vardar "Bayrak" adlı şiiri, Şehit Öğretmen Neşe Alten İlkokulu 4/B sınıfı öğrencilerinden Defne Güneş "Bayrak altında" adlı şiiri okudular. Daha sonra Mustafa Uzun yönetimindeki Şarköy Halk Eğitimi Merkezi Folklor ekibi gösterilerini sundular. Bayram kutlama programı 2. Kolordu Komutanlığına bağlı Askeri Bando'nun müzik gösterisiile sona erdi. Kutlama programına CHP Tekirdağ Milletvekili da katıldı. . Bayram kutlama programı Şehit Öğretmen Neşe Alten İlkokulu Müdürlüğü tarafından hazırlandı. 
Kurtuluş Yürüyüşüne Katılım Yüksek Oldu
İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıldönümü nedeniyle Şarköy
Belediyesi tarafından Kurtuluş yürüyüşü düzenlendi. 17 Kasım Pazar günü saat
19.00 da Edirne Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş yürüyüşüne
oldukça kalabalık bir katılım oldu. 
Şehitlik parkından başlayan yürüyüş Dr. Cemal Özkan Caddesi, Arif Hikmet Caddesi ve Atatürk Caddesini takip edilerek Cumhuriyet Meydanında sona erdi. 
Yürüyüşe katılanlar ellerinde meşaleler ve bayraklar,yüreklerinde bağımsızlık ve birlik duygusuyla marşlar söylediler, sloganlar attılar. 
Kurtuluş yürüyüşüne İlçe Kaymakamı Kemal Yıldız,Belediye Başkanı Alpay Var,Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Sevim, Cumhuriyet Baş Savcısı Şeyma Gürbüz,Belediye Meclis Üyeleri,CHP İlçe Başkanı Birol Taner, sivil toplum örgütleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı 
KURTULUŞ KONSERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Şarköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıldönümü nedeniyle 17 Kasım Pazar akşamı Cumhuriyet Meydanında bir konser gerçekleştirildi. 
Sunuculuğunu Belediye Personeli Nükhet Çınar'ın yaptığı konser programına
katılım oldukça yüksek oldu. Gecede ilk olarak Edirne Belediye Bandosu sahne aldı. Bando ekibinin çaldığı marşlar ve şarkılara konseri izleyen Şarköylüler büyük bir coşkuyla eşlik ettiler. 
Edirne Belediye Bandosunun konserinin ardından Eskişehirli sanatçı Mithat Körler sahne aldı. Sahnedeki performansıyla izleyicilerden tam not alan Mithat Körler söylediği popüler şarkılarla izleyenlere muhteşem bir gece yaşattı. Sahneye son olarak İlçemizin müzik ekibi Grup As
çıktı. Özgür Şen (Gitar), Hüsnü Tekyol (Bateri), Bahadır Çalı (Klarnet), Sergen Çekiç (Klavye), Muzaffer Defçi (Keman), Hasan Utçu (Darbuka), Çağlar Utçu (Perkisyon) ve Kaya Kızılay (Kanun)'dan oluşan Grup As çaldıkları müzik ve solistleri Özgür Şen'in söylediği şarkılar ile geceye renk kattılar.
Belediye Başkanı Alpay Var, sanatçı Mithat Körler'e ve Grup As'a plaket verip kendilerine geceye katıldıkları için teşekkür etti. Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Sevim de Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a desteklerinden dolayı teşekkür ederek Edirne Belediye Bandosuna plaket verdi. Konser programını Belediye Başkanı Alpay Var, Garnizon Komutanı Osman Çolak, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Sevim, Cumhuriyet Baş Savcısı Şeyma Gürbüz, Hakim Murat Acer,Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Belediye Meclis Üyeleri Yasemin Çavuşoğlu, Gülten Yanık, Sedat Of, Bahadır Keresteci, İlçe Emniyet Müdürü Sedat Kayrak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış Elma,CHP İlçe Başkanı Birol Taner, Meslek Yüksek-
okulu Sekreteri Rıdvan Demir, muhtarlar ve kalabalık bir vatandaş topluluğu büyük bir keyifle izledi. Konser programı içerisindeki havai fişek gösterileri geceye ayrı bir renk kattı.




ETİKET :  

Tümü