Sedat Demiray Rakipsiz! - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Sedat Demiray Rakipsiz!

Şarköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Olağan Genel Kurul’unda tek aday Sedat Demiray güven tazeledi.

12-01-2022 | 00:45

Şarköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu dört yılda bir yapıldığı 263 üyesi bulunan Şarköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasının tek aday Sedat Demiray 145 üyenin katıldığı kurulda 86 üyenin oyunu alarak güven tazeledi.
Şarköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimli olağan genel kurulu 8 Ocak 2021 Cumartesi günü belediye düğün salonunda gerçekleştirildi. Mevcut başkan Sedat Demiray’ın tek aday olarak katıldığı seçime Belediye Başkanı Alpay Var, Şarköy Esnaf Odası Başkanı Mesut Mutlu , İyi Parti İlçe Başkanı Yıldıray Çakar, CHP İlçe Başkanı Birol Taner, Ak Parti İlçe Başkanı Engin Sadunoğlu, Esnaf Kredi ve Kefalet Koop. Başkanı Neşet Yavuz, oda kooperatif temsilcileri ve şoför esnafı katıldı.
Çoğunluğun sağlanması ile başlayan kongrede ilk madde olarak divan kurulu belirlendi. Divan başkanlığına Malkara Kahveciler Odası Başkanı Osman Alcan, kâtip üyeliklere Birol Çetindağ, Çetin Karaarslan, Hüseyin Duvarcı ve Erkan Yılmaz seçildi. Divanda bakanlık Temsilcisi olarak Gülşen Daloğlu Aykut, Esra Çağlar ve Özgür Korkmaz görev aldı. Divanın belirlenmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Başkanlık divanına tutanakları imzalama yetkisi verildi. Genel Kurula katılan Belediye Başkanı Alpay Var bir konuşma gerçekleştirdi. Alpay Var konuşmasında katılımcıları selamladıktan sonra “ Esnaflar ve şoför esnafı olarak iki senedir pandemi nedeniyle şoför esnafımızda zor durumda kaldı. Bunun üstüne de bu son zamandaki ekonomik risk yedek parçalarda lastiklerde ve yakıtta oluşan fiyat artışları esnafımız zor durumda bırakıyor. Biz de belediye olarak doğalgaz ve elektrik işlemlerinin tamamlanmasının ardından sizlerin daha düzgün yollarda araçlarınızı kullanmanızı sağlayacağız. Bugüne kadar da belediye olarak esnaf odamızı başkanlarımızın kooperatiflerimizin yanında olduk olmaya devam edeceğiz odamızda görev yapmış arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum görev alacak arkadaşlara çda başarılar diliyorum ” dedi
Alpay Var’ın konuşmasının ardından Yönetim Kurulu faaliyet, denetim kurulu, bilanço, gelir – gider hesapları konulu raporlar Erkan Gürbüz tarafından okundu ve üyeler tarafından kabul edildi.
Raporların kabulünün ardından yönetim kurulu ve denetim kurulu ayrı ayrı ibra edildi.
Yeni dönem çalışma programı ile bu program içinde yer alacak olan eğitim, teorik ve pratik kurs programları ve tahmini bütçenin görüşülmesi, kabulünün ardından aylık ücretlerin, huzur haklarının, yolluk ve konaklama ücretlerinin tespiti kabul edildi.
5362 sayılı Kanundaki sınırlar içinde; öğrenci okutulması, muhtaç durumdaki oda üyelerine yardımda bulunulması ve bu konudaki işlemleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verilmesi maddesi üyelerin oylarıyla kabul edildi.
Bağlı olduğu birliğin muvafakati alınmak şartıyla kuruluş amacını gerçekleştirmeye yönelik gayrimenkul ve her türlü taşıt alım ve satımına, gayrimenkul karşılığında ödünç para alınmasına karar vermek. Bu konudaki işlemleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verildi. Maddelerin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Bu bölümde üyelere bir konuşma yapan Şarköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sedat Demiray konuşmasında “
Sayın belediye başkanım, oda başkanlarım, siyasi parti başkanlarım, kooperatif başkanlarım, basın mensubu arkadaşlarım, değerli üyelerimiz ve kıymetli misafirler. Genel kurul toplantımıza hepiniz hoş geldiniz.
Öncelikle geride bıraktığımız 4 yıl boyunca, mensubu olduğum odamızın başkanlık görevini yapmamda katkısı olan yönetim kurulu ekibime ve bizleri destekleyen tüm üyelerimize teşekkür etmek istiyorum.
Yolumuzun başında söylediğimiz gibi görevde ilk önceliğimiz, mevcut üyelerimizin haklarını korumak, destek aradıklarında yanlarında olup çözüm sunmak oldu. İhtiyaç halinde ulaşılabilir ve taleplere duyarlı bir yaklaşımla hareket ettik. Kamu kurum ve kuruluşların nezdinde gerekli girişimlerde bulunup üyemizin mesleki ve teknik ihtiyaçlarının karşılanmasında öncülük sağladık. Gerçekleştirdiğimiz esnaf ziyaretlerinde temenni ve talepleri dinledik.
Görevi teslim aldığımız günden itibaren gelişim göstererek ilerledik. Üyelerimizi ve mesleğimizi temsil amaçlı nezih bir mekân oluşturarak misafirlerimizi ve üyelerimizi odamızda en güzel şekilde ağırlamaya çalıştık. Kurduğumuz sosyal medya sayfası ve toplu mesaj sistemimizle, federasyonumuzdan, ulaşım daire başkanlığından eş zamanlı bilgilendirme sağladık.
Görevde olduğumuz sürece ben ve ekip arkadaşlarım, siz değerli üyelerimize hizmet etmekten onur duyacağız. Esnafımızın güven ve rızasını ön planda tutuyoruz. Gelecek günlere duyduğumuz umutla tüm üyelerimize, insanlığa sağlıklı, bereketli, huzurlu günler diliyorum. Kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ederim “ dedi.
Sedat Demiray’ın ardından söz alan taksi esnafı Koray Ada yaşadıkları bir sorunu dile getirdi. Bölge dışındaki taksilerin yeni hava limanı giremediklerini kendisinin oğlunu almak için bile havalimanına giremediğini söyledi ve bu şikayet konusuyla ilgilenilmesini talep etti.
Konuşmaların ardından plaket törenine geçildi Yusuf Şeker’e Belediye Başkan’ı Alpay Var, Necdet Düzgen’e Esnaf Odası Başkanı Mesut Mutlu, Recep Sayal’a Keşan Şoförler Odası Başkanı Mahmut Demirkan ve Recep Köse’ye Şarköy Şoförler Odası Başkanı Sedat Demiray plaket verdi. Plaket töreninin ardından seçime gidildi ve tek aday olan mevcut başkan Sedat Demiray yeniden başkan seçildi.
Sedat Demiray’ın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu.
Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Mustafa Yılmaz, Hasan Fıçı, Erol Horoz, Abdülkadir Bilget, Metehan Turhan, Hakkı Böke
Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: Serkan Kaya, Ersin Karaca, Ogün Yıldız, Hüseyin Ürkemez, Ayhan Güneş, Umut Kasırga, Cihan Yamalı
Denetim Kurulu Asil Üyeler: Şakir Kaya, Ahmet Yıldırım, Cenk Çetindağ
Denetim Kurulu Yedek Üyeler: Ecevit Aydın, Abdullah Demiray, Umut Hece




ETİKET :  

Tümü