Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Şarköy Meslek Yüksek Okulunda Yeni Bölümler açıldı. - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Şarköy Meslek Yüksek Okulunda Yeni Bölümler açıldı.

30-12-2018 | 13:08

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Şarköy Meslek Yüksek Okulunda Yeni Bölümler açıldı.

 Şarköy Meslek Yüksekokulu’nda, YÖK’ten gelen onay ile 2 yeni bölüm açıldı.Aşcılık Bölümü ile Labarotuar Teknoloji Programı  Şarköy MYO bünyesinde de açıldı. Yeni bölümler, 2019-2020 eğitim-öğretim dönem öğrenci kabul edecek.2009 yılında açılan Bingöl Üniversitesi Genç Meslek Yüksek Okulu (MYO), yeni bölüm ve programlarla büyümeye devam ediyor.

 “HEDEF, İSTİHDAM İMKÂNI YÜKSEK OLAN YENİ PROGRAMLAR AÇMAK”

Meslek Yüksekokul Müdürü Halis Ulubey Ergen Türkiyenin her tarafında olduğu gibi Şarköyümüzdeki okulumuzda da  Öğrenci sayımız son üç sene içerisinde yarının altına düştü. Bunların sebebi büyük şehirlerde ve Öğrencilerin ikamet ettiği yerlerde Özel ve Vakıf Üniversitelerinin çoğalmaları Öğrencileri bu Okullara yöneltti. Bizde Öğrencilerin Şarköy Meslek Yüksekokulunu tercih etmeleri için, Mevcut olan Programlara ilaveten piyasada iş istihdamı bulunan Aşçılık Bölümü ile Laboratuar Teknolojisi programlarını Üniversitemiz Senatosuna sunduk ve Senatodan olur aldık Yök tarafındanda onaylandığını sevinerek öğrendik. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alımına başlayacağız.

Böylece mevcut Öğrenci sayımızı iki katına çıkartacağız. Bu vesile ile  Şarköyümüzün Sosyal Kültürel ve Ekonomik yapısınada  olumlu yönde katkıda bulunacağımızı düşünmekteyiz.

Meslek Yüksekolumuzda yeni açılan bölümlerin Okulumuza ve Şarköyümüze hayırlı olmasını diliyorum.

 




ETİKET :  

Tümü