TESKİ den Açıklama - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

TESKİ den Açıklama

04-08-2018 | 20:40

 20 -27 Temmuz 2018 tarihli Şarköy Haber gazetemizde Hoşköy Mahallemizde vatandaşların yaşadığı olumsuzlukları gazetemiz ve sosyal paylaşım sitemizle beraber internet sayfamızda görüntülü olarak Hoşköy’lü vatandaşların  yaşadıkları sıkıntıları bir gazeteci olarak gündeme getirdik. Nasılki daha önceki sayılarımızda “TESKİ ÇALIŞIYOR” başlıklı yapılan çalışmaları ve çözülen sorunları duyurduysak Sayın Büyükşehir belediye başkanımız Tekirdağ halkının kendisine Kadir abi deyimini kullandığı Kadir abi’nin bizi ziyaret ettiğinde “sizler basın ve gazeteci olarak bizleri uyaracaksınız. Saygı çerçevesinde hakaret etmeden eleştirecek Tekirdağ ve ilçelerinde gözümüz kulağımız olacaksınız. Bizim görmediklerimizi görecek duymadıklarımızı yaptığınız haberlerle duyuracaksınız demişti.Bizde yaptığımız haberlerle Kadir abinin gözü kulağı oluyoruz. Kendiside bizi telefonla arayarak açıklama göndereceğini yayınlayıp yayılamayacağımızı sordu. Tabi ki açıklama gönderdiğinde yayımlayacağımızı söyledik ve yayılıyoruz. Bizim amacımız kurumları zedelemek değil vatandaşın ilçenin sorunlarını dile getirmek. Sizinde gördüğünüz gibi yapılan haber yalanlanmıyor. Sayın başkanda konudan sıkıntılı bizzat kendisinin ilgilenmesi  sevindirici. Kendisine teşekkür ederiz.

BASIN AÇIKLAMASI (2018/35)

Şarköy Gazetesinin 20-27 Temmuz 2018 tarihli “TESKİ Çalışmıyor” başlıklı haberinde; Şarköy ilçesine bağlı Hoşköy Mahallesinde Hoşköy belde olduğu zamanlarda, mülga belde belediye başkanı tarafından altyapı çalışması olarak kanalizasyon döşemesi yapıldığı, Büyükşehir olduktan sonra TESKİ’nin kurulmasıyla tamamlanmayan kanalizasyon nedeniyle Hoşköy sokaklarına fosseptiklerin taştığı ve lağımların sokaklara aktığının görüldüğü, Hoşköy Mahallesi Muhtarı tarafından terfi istasyonları çalışmalarının bitmediği, evsel bağlantıların yapılmadığı, vidanjör hizmetlerinin yetiştirilemediği yönünde şikâyetçi olduklarından bahsedilmiştir. Haberde bahsi geçen konuya açıklık getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Bir önceki belediye zamanında Hoşköy Mahallesinde kanalizasyon şebeke hattı çalışmaları yapılmış, ancak İller Bankasınca onaylanan kanalizasyon altyapı projesinde atıksu arıtma tesisi bulunmasına rağmen çeşitli yer temini sorunları nedeniyle atıksu arıtma tesisinin yapılmadığı buna bağlı olarak vatandaşların evsel kanal bağlantılarının gerçekleştirilemediği anlaşılmıştır. 

İlimizde Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin kurulması ile birlikte; Hoşköy Mahallesinin mülga belde belediyesi döneminden tamamlanamamış olarak kalan kanalizasyon altyapısı problemi ivedilikle ele alınmıştır. Yapılan fizibilite çalışmaları neticesinde İller Bankası onaylı atıksu altyapı projesinde atıksu arıtma tesisi yapılması ön görülen alandaki yer temini sorunları nedeniyle Hoşköy Mahallesi için atıksu arıtma tesisi yapımının uzayacağı ve vatandaş mağduriyetinin artacağı değerlendirilmiştir. 

Bu nedenle Hoşköy Mahallesinin kanalizasyon altyapı problemine kısa vadede çözüm üretmek adına plan proje değişiklikleri yapılarak 1.100 metre atıksu kolektör hattı ile 2 adet terfi merkezi yapılmasına karar verilmiştir. Proje hazırlıklarından sonra vakit kaybetmeksizin ihalesi gerçekleştirilerek kolektör hattı ve terfi merkezlerinin yapımı 16.07.2018 tarihi itibariyle tamamlanmıştır. 

Kolektör hattı ve terfi merkezlerinin tamamlanması ile birlikte vatandaşlarımızın kanalizasyon şebekesine evsel kanal bağlantılarının yapılmasına başlanmıştır. Evsel kanal bağlantılarının en yakın zamanda tamamlanmasıyla birlikte Hoşköy Mahallesinin fosseptik kullanımı son bulacaktır.  

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TESKİ Genel Müdürlüğü.

 




ETİKET :  Şarköy TESKİ

Tümü