Engelli Tuvaletini Motosiklet Garajı Yaptılar - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Engelli Tuvaletini Motosiklet Garajı Yaptılar

Tekirdağ Şarköy ilçesinde yaşayan vatandaşlar Umumi Tuvaletlerin 7- 24 açık olmasını istiyor.

17-09-2018 | 22:46

Şarköy ilçesinin en işlek cadesi ve liman yanında bulunan belediyeye ait umumi tuvaletlerin gündüz açık olup gece erken satlerde kapalı olması vatandaşların tuvalet ihtiyaçlarını olur olmaz yerlere yaptığı iddia edildi.Şarköy belediyesi tarafından yürüme engelliler için yapılan tuvaletlerin amacının dışında kullanıldığı İlçe merkezine indiklerinde tuvalet ihtiyaçlarını kuytu köşelerde pet şişelere yapmak zorunda kaldıklarını belirten engelliler, normal tuvaletlerde ihtiyaçlarını karşılamanın zor olduğunu ifade ediyor.
Şarköy ilçesinde yaşayan yürüme engelliler, belediye tarafından yürüme engelliler için tuvalet yapıtığını. Tuvalet ihtiyaçlarını karşılamak için engelli tuvaletine girdiklerinde tuvalet içinde motorsiklet konulduğunu gördüklerini, engeli tuvaletlerin Motorsiklet garajı olarak kulanıldığı için normal tuvaletlerinde kapalı olduğundan kuytu köşelerde pet şişelere yapmak zorunda kaldıklarını belirten engelliler, normal tuvaletlerde ihtiyaçlarını karşılamanın zor olduğunu ifade ediyor.

ÇOK BÜYÜK AYIP’
Şarköy’de hediyelik eşya satarak geçimini sağlayan yürüme engelli, her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği ilçede engelliler için tuvalet bulunmamasının 'çok büyük ayıp' olduğunu söyledi.
Tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayan yürüme engellilerin kendilerine yardım eden kimse olmadığı taktirde tuvalet ihtiyaçlarını pet şişe içine yapmak zorunda kaldıklarına dikkat çeken engelli vatandaş, şarköy belediyesi tarafından yapılan engelli tuvaletleri göstermelikmi?

‘ENGELLİ TURİSTİ DÜŞÜNÜN’
yürüme engelli de ilçede engelli tuvaleti bulunmaması sebebiyle tuvalet ihtiyaçlarını karşılamada büyük zorluk çektiklerini anlattı. AB ülkelerinin çoğunda engellilerin temel ihtiyaçlarının karşılandığını dile getiren "Tuvalet ihtiyacını karşılamada inanın çok zorluk çekiyoruz. Siz bir de Şarköy’e tatile gelen bir engelli turistin halini düşünün" diye konuştu.Aynı parkta bulunan çeşmenin mermerinin kırıldığını ve uzun zamandır yapılmadığını gören vatandaşlar Şarköy belediyesine tepki gösterdi.




ETİKET :  

Tümü