Türk Polis Teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümü Şarköy'de törenle kutlandı - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Türk Polis Teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümü Şarköy'de törenle kutlandı

17-04-2024 | 20:28

Türk Polis Teşkilatının 179’uncu kuruluş yıl dönümü Şarköy Cumhuriyet meydanında yapılan törenle kutlandı.
Şarköy Emniyet Müdür vekili Akın Şahbaz beraberindeki heyetle birlikte, Şarköy Cumhuriyet Meydanında yapılan törenle kutlandı.
Törene, Şarköy Emniyet Müdür vekili Akın Şahbaz, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var,daire amirleri, polis birimleri mensupları ile vatandaşlar katıldı.
Şarköy Emniyet Müdür Vekili Akın Şahbaz anıta çelenk bıraktığı törende, şehitler anısına saygı duruşu yapılmasının ardından İstiklal Marşı okundu.
Törende konuşma yapan Şahbaz “Polis Nizamnamesi ile İstanbul' da kurulmuştur.3201 sayılı Emniyet Teşkílatı Türk Polis Teşkilatı modern anlamda 10 ) Nisan 1845 tarihinde yayımlanan Kanununa dayanarak yapılandırılmış ve 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile yetkilendirilmiştir.
Emniyet Teşkilatı Çağdaş, Demokratik, Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin köklü ve temel kurumlarından biridir. Emniyet Teşkilatı, toplumda huzuru Sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi bir çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir. Devletimizin demokratik otoritesinin meşru gücünü temsil eden emniyet teşkilatımiz bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin en temel kurumlarından birisidir. 10 Nisan 1845 tarihinde kurulan ve 179 yllık şerefli bir maziye sahip olan teşkilatımız, engin tecrübe birikimi ile modern teknolojiyi başarı ile birleştirerek, çağın yeniliklerini ve demokratik değerleri özümsemiş, üstlendiği zor ve meşakkatli görevi başarı ile sürdürmektedir. Şarköy İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak ilçemizde toplumun huzuru için mesai mefhumu gözetmeksizin görevimizi en iyi şekilde yerine getirdiğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, suçun önlenmesi, suçluların yakalanması ve adalete teslim edilmesi için her teşkilat mensubumuz özveri, azim ve kararlılıkla çalışmakta olup, aynı özveri, azim ve kararlılıkla da çalışmaya devam edecektir. 10 Nisan Polis Günü aziz milletimizin huzur ve güvenliğinin teminatı olarak gördüğü Türk Polisine minnettarlığının bir ifadesi olarak armağan ettiği bir şükran günüdür. Türk Polisi, gösterdiği olağanüstü gayretlerle yaptığı hizmetler sonucunda, milletinin gönlünde taht kurmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşamaktadır. Toplumun huzuru, mili dayanışma ve adalet anlayışı içinde insan haklarına saygılı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, demokratik, laik, sosyal hukuk devletimizin bekası için yüksek vazife şuuru ile hizmet vermekte olan Emniyet Teskilatının 179. Yilını kutlar, huzur ve başarı dolu nice yıllar dileği ile bugüne kadar ağır çalışma koşullarına göğüs gererek, görevini sürdüren ve bu uğurda Sehit olan tüm Emniyet Mensuplarımiza Allah' tan rahmet, Gazi ve Emeklilerimiz ile halen görev yapmakta meslektaşlarıma ve allelerine sağlık,mutluluk ve başarılar diler, kuruluşumuzun 179. Yında bizleri onurlandıran konukların meslektaslarıma ve saygı değer Şarköylülere şahsım ve kurumum adına teşekkür eder, saygılarımı sunarım”dedi.




ETİKET :  

Tümü